Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
mleko 1 szklanka
mąka około 1 szklanka
jajko 1 sztuka
drożdże 2 dag
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 4 łyżki
sól 1 szczypta
cynamon według uznania
DODATKOWO:
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Jabłka obrać i pokroić w plastry, wyciąć z nich gniazda nasienne,posypać każdy plaster jabłka cukrem (2 łyżki) i cynamonem.
Do miski wlać letnie mleko i rozmieszać w nim drożdże, dodać jajko, cukry, sól i mąkę (bardziej na \"oko\") ciasto ma mieć gęstość kwaśnej śmietany. Jabłka wkładać do ciasta i przy pomocy łyżki (zabierając sporo ciasta kłaść na gorący olej) smażyć na złoty kolor z obu stron, osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 12.07.2012 12:47
pyszne
maryśka 05.08.2011 10:09
pycha
ewasylwia 14.05.2011 11:32
pyszne są takie jabłka
agnieszka137 14.05.2011 11:00
świetne placuszki
SmacznaPyza 14.05.2011 09:52
też takie robię, najlepsze z antonówkami :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak