Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w plastry, wyciąć z nich gniazda nasienne,posypać każdy plaster jabłka cukrem (2 łyżki) i cynamonem.
Do miski wlać letnie mleko i rozmieszać w nim drożdże, dodać jajko, cukry, sól i mąkę (bardziej na \"oko\") ciasto ma mieć gęstość kwaśnej śmietany. Jabłka wkładać do ciasta i przy pomocy łyżki (zabierając sporo ciasta kłaść na gorący olej) smażyć na złoty kolor z obu stron, osączyć z tłuszczu i posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    też takie robię, najlepsze z antonówkami :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne placuszki
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne są takie jabłka
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !