Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZPARAGI W SOSIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg.
oliwa 1/2 l.
jaja 4 sztuki
cytryna 1/2 sztuki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- - do smaku
pietruszka - -
koper - -
szczypior - -
musztarda 2 łyżki
ocet - -
cukier - do smaku
sól - do smaku
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SZPARAGI W SOSIE

Obrane szparagi związać i wrzucić na gotującą się wodę. Zagotować, odlać wodę. Ponownie zalać wrzącą wodą z dodatkiem szczypty cukru i łyżki soli. Po ugotowaniu wyjąć na sito. Ostudzić.


Sos:
Żółtka utrzeć z pieprzem, solą, cukrem, kilkoma kroplami octu. Dodawać oliwę i dalej ucierać. Następnie dodać sok z cytryny, przyprawę maggi, musztardę, posiekany szczypior, zielony koperek, pietruszkę oraz jajka ugotowane i posiekane na drobno.

Ostudzone szparagi polać sosem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 10.06.2011 23:36
super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak