Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 g
boczek wędzony 20 g
rosół drobiowy 1/2 litra
papryka 3 szt
przecier pomidorowy 200 g
cebula 1 szt
parówki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z boczkiem

Ryż dokładnie umyć i ugotować na sypko na rosole. Boczek pokroić w kostkę i lekko zeszklić, dodać paprykę oczyszczoną z nasion. i drobno pokrojoną, zalać gorącym rosołem. Gotować na wolnum ogniu pod przykryciem przez ok 20 min. nastęjnie dodać przecier drobno posioekaną cebulę piertuszkę oraz bazylię.wymieszać z ryzem ugotowanym na sypko. doprawić do smaku i na kilkia min. wstawic do rozgrzanego piekarnika.Całożć wyłożyć na półmisek i obłożyć parówkami usmażónymi na palteni grilowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak