Sposób przygotowania

Śniadanie w wykonaniu mojego syna zwanego Muchomorkiem :-)))

Rozgrzewamy patelnię teflonową - takiej właśnie użyłam i dzięki temu nie wlewałam żadnego tłuszczu. Na nagrzaną wkładamy plasterki szynki (mogą być \"pogniecione\" tzn. nie na płasko) i szybko obsmażamy z obu stron. Gdy szynka się lekko przyrumieni zdejmujemy ją na talerze a na patelnię wbijamy 2 jajka, delikatnie aby nie uszkodzić żółtka, smażymy aż białko zetnie się przy brzegach. Jajka, a właściwie tylko białka, posypujemy startym serem i całość przykrywamy pokrywką aby jajka \"doszły\" a ser się stopił. Trzeba uważać aby nie smażyć zbyt długo - żółtka powinny pozostać płynne. Usmażone jajka przekładamy na szynkę. Już na talerzu oprószamy je solą i papryką mieloną. Szybko smażymy drugą porcję. Podajemy przybrane sałatą i ogórkiem a do tego ciemny chleb...pycha! Jeśli ktoś baaaardzo dba o linię może jeszcze zrezygnować z sera.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Muchomorek pokazal, ze ladnie podana, prosta propozycja moze zrobic wrazenie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Muchomorek teraz rzadko bywa w kuchni...a szkoda...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    też takie robię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    świetne ja też czasem dodaje pomidory i zioła jak mam
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_mc

    Ciekawe jaki ser ?????? pewnie każdy się domyśli
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    już nie pamiętam jakiego użyłam, ale właściwie każdy miękki żółty ser będzie dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !