Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
mięso mielone 200 g
cebula 1 sztuka
olej do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
kasza gryczana 1/2 szklanki
kasza jaglana 1/2 szklaki
tłuszcz 1 łyżka
mąka 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą

Z kapusty oderwac 4 liscie. Reszte poszatkowac, bgotowac przez 2-3 minuty. Cebule obrac, posiekac i zrumienic na oleju. Kapuste odcisnac, polaczyc z jajkami, kaszami, miesem i podsmazona cebula. Doprawic i wymieszac.
Z masy uformowac kotlety, obtoczyc w mace, smazy na rozgrzanym oleju.
Kotlety ulozyc w naczyniu zaroodpornym, przykryc posmarowanymi tluszczem liscmi. Zalac 1 litr wrzatku z przyprawami do rosolu. Piec 60 min w temp 190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak