Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHŁODNIK POLSKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l.
śmietana kwaśna 1/2 l.
szynka gotowana 25 dag.
kostki rosołowe - do smaku
ogórek 1 sztuka
kwas z ogórków 1 szkl.
buraki 2 sztuki
boćwinka 1 pęczek
szczypiorek - -
koperek - -
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: CHŁODNIK POLSKI

Boćwinkę posiekać, ugotować z pokrojonymi burakami, dodać kostkę rosołową do smaku.
Mleko ubić ze śmietaną, dodać pokrojone w paski jajka, szynkę, ogórek, posiekany koper, szczypiorek. Następnie dodać ostudzoną boćwinkę z burakami oraz kwas z ogórków. Dokładnie wszystko wymieszać. Mocno schłodzić. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 08.10.2012 18:54
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak