Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort ananasowo-kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
cukier 200 g
mąka 200 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
budyń waniliowy 1 opakowanie
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1 szklanka
cukier puder 1/2 szklanki
masło 1/2 kostki
ananas z puszki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort ananasowo-kokosowy

Bialka ubic ze szczypta soli. Wsypac cukier i ubijac, az sie rozpusci. Dodac zoltka i make z proszkiem do pieczenia. Wylac do tortownicy i piec 30 min w 160 stopniach.
Krem:
Budyn ugotowac na soku z ananasa, maslo utrzec z cukrem pudrem, dodajac po lyzce budyniu. Ananas pokroic w kostke.
Posypka:
maslo rozpuscic z cukrem pudrem, podsmazyc wiorki.
Biszkopt rzekroic wzdluz na pol. Jeden placek posmarowac olowa kremu i posypac ananasem. Przykryc drugim plackiem i posmarowac resztka kremu. Oproszyc kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak