Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory na gorąco

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 szt
szynka 4 plastry
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pory na gorąco

Pory obrać z zewnętrznych liści, odciąć korzenie i zielone części. Zagotować wodę z masłem, włożyć pory i gotować ok. 20 min. Przestudzone pory owinąć plastrami szynki i spiąć wykałaczką. Owinięte pory panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej ze startym serem. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.01.2014 21:03
ciekawe jak smakują
olkaaa 12.05.2013 17:29
bardzo fajne
kanu83 06.04.2013 10:36
na pewno spróbuję tych pyszności
barbara11561 04.09.2012 17:15
świetna propozycja
alaaa 10.05.2012 10:31
ciekawa propozycja
Emiliozo 27.11.2011 09:55
dobry przepis
Izabela28 24.05.2011 20:20
fajny przepis:)
m1monika 15.05.2011 20:28
super!!!
Ania67 14.05.2011 07:44
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak