Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
śmietana 160 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa

W garnku ugotować dwa litry wody dodać do niej sól, cukier oraz połowę cytryny. Szparagi obrać i wrzucić do wody, gotować do mamentu,aż szparagi będą miękkie..
Wywar dotować aż płyn zredukuje się o połowę.Szparagi pokroić na mniejsze kawałki i wrzucic do wywaru.Głowki można zostawić do udekorowania zupki.
Gotować jeszcze ok 5 min. nastęnie całość zmiksować i zagotować jeszcze raz.Przed podaniem udekorować główkami szparag.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak