Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa A la parmentier

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 60 dag
pora 5 szt
masło 0,5 kostki
śmietana 12%
żółtko jajek 1 szt
sól
pieprz
bulion drobiowy 6 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa A la parmentier

białe czesci umyć porów pokroić w paski,udusić na maśle,dodać obrane i pokrojone ziemniaki.zalać bulionem,gotować 30 min.całosc zmiksować,doprawić do smaku solą i pieprzem.dodać smietanę wymieszaną z zółtkiem.zupę wymieszać i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 13.05.2011 18:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak