Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
solone płaty śledziowe 500 g
Musztarda sarepska Prymat 1/2 słoik
Musztarda chrzanowa Prymat 1/2 słoik
cukier 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie

Platy sledziowe wlozyc do wody i moczyc kilka godzin. Wyjac i osuszyc.
kazdy plat pokroic na kawalki. Musztarde sarepska wymieszac z chrzanowa, doprawic cukrem. Cebule obrac i pokroic w piorka. W naczyniu zaroodpornym ukladac kolejno: kawalki sledzia, sos musztardowy oraz cebule. Kazda warstwe oproszyc pieprzem. Chlodzic kilka godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 20.07.2011 21:41
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak