Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z ryżem i skrzydełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 2 szkl
cebula 2 szt
skrzydełka 10 szt
woda 5 szkl
margaryna 0,5 kostki
pieprz mielony 0,5 łyżeczki
czosnek 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżeczka
keczup 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
warzywa mrożone 2 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z ryżem i skrzydełkami

Do żaroodpornego naczynia wsypać ryż, pokrojoną cebulę w plastry i warzywa, na to położyć lekko obsmażone na rumiano skrzydełka. Wodę zagotować z pozostałymi składnikami i wlać do ryżu, zapiekać w piekarniku przez 1,5 h w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 30.04.2012 11:49
pysznie
joanna77 13.01.2012 22:08
pieknie podana
Wafelek2601 25.09.2011 12:46
wygląda super
katarzynka455 13.07.2011 14:52
smacznie
katarzynka455 13.07.2011 14:52
smacznie
Ewelina38 15.05.2011 23:22
pyszna, wszystko co z ryżem jest super :) uwielbiam ryż
Henryka2 13.05.2011 19:27
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak