Sposób przygotowania

Kaczke skropic sokiem z cytryny, natrzec majerankiem i sola, odstawic na 2 h. Zarumienic ze wszystkich stron na rozgrzanym w brytfanne smalcu. Dodac maslo i pokroone cebule. Skropic polowa rumu, przesmazyc, podlac winem i dusic ok. 1 i 1/2 h.
Brzoskwinie obrac, wyjac pesti, wlozyc do garnka, posypac cukrem, skropic woda i poddusic.
Gotowa kaczke oblozyc owocami. Sok polaczyc z sosem po miesie, przetrzec, dodac imbir, cynamon i reszte rumu. Podgrzac zagescic maka ziemniaczana wymieszana z woda. Kaczke polac sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !