Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatarskie klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 g
wino wytrawne 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 1 łyżka
szczypiorek świeży 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
keczup pikantny do smaku
Imbir mielony Prymat 1\4 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tatarskie klopsiki

Czosnek zmiażdżyć i drobno posiekać. Mięso i dodatki wymieszać, doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę. Formować malutkie kuleczki (wielkości
orzecha) i smażyć w głębokim tłuszczu. Dokładnie odsączyć z tłuszczu. Podawać polane sosem pomidorowym z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko i wymieszanego z odsączoną kukurydzą albo groszkiem z puszki.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 19.12.2011 08:10
pycha
Ania67 11.06.2011 14:37
fajne
Iwona45 21.05.2011 11:21
mniam;]
Krystyna32 13.05.2011 18:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak