Sposób przygotowania

Żurawiny przebrać, opłukać i wysuszyć na ściereczce. W rondelku z nierdzewnej stali zagotować syrop z cukru i wody. Gruszki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Razem z żurawinami dodać do gęstego syropu. Gotować na niewielkim ogniu, potrząsając rondelkiem do chwili, gdy żurawiny staną się szkliste. Na koniec dodać drobno posiekaną skórkę pomarańczową i szczyptę soli. Gorące żurawiny
przełożyć do małych wyparzonych ciepłych słoików i zamknąć wygotowanymi pokrywkami. Obrócić do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne z dodatkiem skórki pomarańczy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !