Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka i czereśnie w galarecie mamusi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 30 dag
czereśnie 20 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier 120 gram
woda 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka i czereśnie w galarecie mamusi

Czereśnie umyć, usunąć z nich pestki.
Jabłka umyć, oskrobać i pokroić na mniejsze kawałki.
Wodę zagotować z cukrem, Dodać do niej czereśnie i jabłka. Ugotować.
Do wody dodać żelatynę (rozpuszczoną w zimnej wodzie). zagotować i pozostawić do zastygnięcia.
Wierzch udekorować bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 20.07.2012 11:19
pycha:)
Aneta41 25.04.2012 17:18
mniam
Łukasz15 16.03.2012 09:21
pycha
IKrakowianka 19.12.2011 23:36
na pewno pyszny deserek
Wacław 17.12.2011 15:20
pycha !
magical66 04.10.2011 19:29
smaczne
darus 04.09.2011 14:35
mniam
ewelina63 31.08.2011 11:50
super
joanna77 08.08.2011 21:52
lubimy
Ania67 13.07.2011 08:57
pyszny deserek
Justyna Jussstiii 09.07.2011 19:56
super
anja3107 25.06.2011 20:42
coś pysznego
stokrotka 05.06.2011 00:29
mniam....
AgaS10 16.05.2011 13:58
super:)
Kuchareczekjeden 13.05.2011 20:52
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak