Sposób przygotowania

• rybę przyprawiamy solą, pieprzem, polewamy sokiem z limonki i posypujemy posiekanym koperkiem,
• obtaczamy w mące i smażymy,
• ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy,
• marchew obieramy i ścieramy na tarce,
• paprykę i seler kroimy w cienkie paseczki,
• papier ryżowy moczymy chwilę w letniej wodzie,
• układamy na każdym liść sałaty tak by liść wystawał z papieru,
• na liściu układamy po porcji ryżu, marchewki, papryki i selera,
• następnie kładziemy usmażoną rybę,
• całość polewamy sosem chili, zawijamy papier ryżowy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam śledzie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    śledzie w każdej postaci
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Czy to tzw. \"zielone\" śledzie?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Głodna się zrobiłam.apetyczne!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !