Sposób przygotowania

Śliwki umyć w ciepłej wodzie, osączyć.
Schab opłukać, osuszyć.
Zrobić nożem w środku schabu otwór i włożyć śliwki.
Na koniec otwór spiąć wykałaczkami. Schab ułożyć na wysmarowanej masłem blasze, posypać wiórkami mrożonego masła.
Wstawić do piekarnika na 1 godz. w 180 stop, polewając wytwarzającym się sosem.
Mięso ostudzić i pokroić w plastry.
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, kiedy napęcznieje, dodać do wywaru zagotować mieszając.
Następnie wywar ostudzić.
Plastry schabu na przemian z cytryną ,ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretą, udekorować ogórkiem, sałatą, porem, pietruszką i papryką. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie podane!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pięknie się prezentuje.
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    podzielam zdanie Pań, pięknie jest ta potrawa podana
  • 0
    2739711158270963804
    Opublikowano

    Mirosława5

    podzielam zdanie Pań, pięknie jest ta potrawa podana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !