Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z hiszpańskich śliweczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

hiszpańskie śliweczki 0,5 kg
woda 3 szklanki
cytryna 3 plasterki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z hiszpańskich śliweczek

Hiszpańskiej śliweczki myjemy, obieramy, i wyciagamy z nich pestki. Wrzucamy do garnuszka. Dodajemy wodę, cytrynę i cukier. Gotujemy ok. 20 minut. Czekamy aż wystygnie, podajemy z lodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak