Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w trawie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 4 kostki
pory 4 szt
przyprawa warzywna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w trawie

Rybę pokroić w kostkę, jak na gulasz. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i przyprawą, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Por oczyścić, drobno poszatkować i zeszklić na 2-3 łyżkach tłuszczu. Dodać listek laurowy, przyprawę, podlać 2-3 łyżkami wody i dusić do miękkości. Rybę obtoczyć w przesianej mące i obrumienić na tłuszczu. Dodać do porów i dusić do miękkości na małym ogniu. Podawać z ziemniakami z wody lub piure.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.08.2011 23:54
Fajna nazwa ;))
Iwona45 10.07.2011 11:54
oryginalnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak