Sposób przygotowania

Pstrągi umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą warzywną, skropić sokiem z cytryny. Do jamy brzusznej włożyć po listku laurowym i przekrojony na pół ząbek czosnku oraz kilka gałązek zieleniny. Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i dokładnie osaczyć. Każdą rybę zawinąć w dwa liście kapusty i ułożyć w brytfannie (najlepiej wyposażonej w ruszt). Posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na ok. 40 minut. Podawać najlepiej z upieczonymi oddzielnie ziemniakami.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    Ciekawe;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyborna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !