Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w dresie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2 szt
kapusta włoska 4 liście
ziemniaki 400 g
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna 1 łyżka
przyprawa warzywna do smaku
koperek świeży 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w dresie

Pstrągi umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą warzywną, skropić sokiem z cytryny. Do jamy brzusznej włożyć po listku laurowym i przekrojony na pół ząbek czosnku oraz kilka gałązek zieleniny. Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i dokładnie osaczyć. Każdą rybę zawinąć w dwa liście kapusty i ułożyć w brytfannie (najlepiej wyposażonej w ruszt). Posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na ok. 40 minut. Podawać najlepiej z upieczonymi oddzielnie ziemniakami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.07.2011 16:08
wyborna rybka
Iwona45 22.05.2011 09:36
Ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak