Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane sakiewki schabowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 6 kotletów
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane sakiewki schabowe

Kotlety schabowe umyj, osusz, rozbij na dość duże plastry. Oprusz z obydwu stron przyprawą do wieprzowiny. Pieczarki oczyść, pokrój w niedużą kostkę. Paprykę umyj usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę dodaj paprykę i pieczarki, podduś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Porcję farszu ułóż na środku każdego kotleta. Brzegi podnieś do góry tak by powstała sakiewka. Zwiąż nicią. Naczynie żaroodporne polej olejem, włóż sakiewki, skrop wodą. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni podlewając powstającym w czasie pieczenia sosem. Przed podaniem sakiewek usuń nici. Podawaj z ulubionym sosem grzybowym lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.06.2011 05:13
polecam świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak