Sposób przygotowania

Kotlety schabowe umyj, osusz, rozbij na dość duże plastry. Oprusz z obydwu stron przyprawą do wieprzowiny. Pieczarki oczyść, pokrój w niedużą kostkę. Paprykę umyj usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w małą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę dodaj paprykę i pieczarki, podduś kilka minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Porcję farszu ułóż na środku każdego kotleta. Brzegi podnieś do góry tak by powstała sakiewka. Zwiąż nicią. Naczynie żaroodporne polej olejem, włóż sakiewki, skrop wodą. Piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni podlewając powstającym w czasie pieczenia sosem. Przed podaniem sakiewek usuń nici. Podawaj z ulubionym sosem grzybowym lub pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !