Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj jajko, żółtka, śmietanę oraz szczyptę soli. Ciasto szybko zagnieć i włóż do lodówki na 1 godz. Farsz: Paprykę, pomidory, cukinię i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz spora ilością włoskiej mieszanki. Na koniec warzywa wymieszaj z żółtym serem. Ciasto rozwałkuj na 1/2cm. Talerzem do zupy wywarzaj duże koła. Na każdym kładź porcję farszu, składaj na pół i dokładnie zlepiaj. Gotowe calzone ułóż na blaszce i piecz ok. 20min., aż się zarumienią.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !