Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w cienkie ćwierć plasterki. Jajka wybić do miski, nie roztrzepywać! Rozgrzać dużą patelnię, wlać oliwę i wrzucić kiełbasę, podsmażyć aż się wytopi i lekko zrumieni. Następnie dodać cebulę i smażyć mieszając kilka minut, oprószyć ziołowym pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż cebula będzie miękka. Na usmażoną cebulę z kiełbasą wlać jajka, posolić i bardzo pomału mieszać tak aby na razie nie rozlać żółtek a ścięły się białka, żółtka rozmieszać na koniec. Opisałam tak, jak robią to moi chłopcy a Wy możecie np. roztrzepać jajka na początku jeśli tak wolicie :-) Taką jajecznicę, nie za bardzo ściętą, jemy z ciemnym, razowym chlebem.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ojjj nie ładnie tak :( Jaki przykład daje Pani Doradca - zdjęcia miały obrazować dania gotowe a nie jajka w pojemniku czy cebulę :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Musi to być na prawdę jajecznica dla \"chłopa\", bo ja dla samej siebie robię tylko z jednego jajka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    ja z dwoch :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !