Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LEKKI JARZYNOWY BIGOSIK

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3/4 kg
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt
pomidory 3 szt
czosnek 2 ząbki
tymianek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: LEKKI JARZYNOWY BIGOSIK

Cukine ummmyj pokrój w niedużą kostkę. Paprykę umyj, oczyść z pestek, pokrój w paski. Pieczarki obierz pokrój na ćwiartki. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Pomidory sparz, przelej zimną wodą, obierz ze skórek, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj cukinie, paprykę, pieczarki, pomidory i czosnek. Wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Duś około 15 minut. Bigosik podawaj z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 10.02.2012 21:21
bardzo ciekawy przepis godny uwagi
romanrafal
romanrafal 14.05.2011 06:41
smaczny
1j1o1l1a1 13.05.2011 21:14
może być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak