Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami i wędzonym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
pieczarki 35dag
olej łyżka
sól
pieprz
Kminek mielony Prymat szczypta
bulion 3\\4l
ryż 35dag
boczek wędzony 35dag plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami i wędzonym boczkiem

Cebulę oczyścić,drobno pokroić.Boczek pokroić w kostkę.Pieczarki oczyścić i pokroić na cienkie plasterki.W rondlu rozgrzać olej,obsmażyć boczek i cebule.Dodać pieczarki,smażyć na średnim ogniu.Przyprawić solą,pieprzem i kminkiem..Zalać bulion,zagotować.Wsypać ryż,gotować pod przykryciem na niedużym ogniu aż do wchłonięcia bulionu.Przyprawić do smaku solą i pieprzem,posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak