Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z mielonego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg.
olej do smażenia
podwędzana kiełbasa 20 dkg.
ogórki kiszone 2 szt.
mąka 1 łyżka
jajko 4 szt.
cebula
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z mielonego mięsa

z kiełbasy zdjąć osłonkę i pokroić wraz z ogórkiem w słupki,cebulę obrać i pokroić w piórka,do mięsa dodać jajka i tartą bułkę doprawić do smaku solą i pieprzem wyrobić na jednolitą masę,z masy formować placki i układać na każdym placku po kawałku cebuli,kiełbasy i ogórka,zwinąć w roladkę i usmażyć na oleju podlać wodą i dusić ok.30min.na koniec zagęścić sos mąką,roladki będzie nam się lepiej zawijać jeśli ułożymy placki na folii spożywczej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 16.09.2013 17:09
Bardzo fajnie się prezentują :-) i smacznie
Wafelek2601 15.07.2011 13:40
najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak