Sposób przygotowania

Jajko wbij do miski dodaj mąkę, wlej mleko i pół szklanki wody, wsyp słodką paprykę, oprusz solą i pieprzem. Zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być gęste.Kalafior opłucz w wodzie z dodatkiem octu podziel na niewielkie różyczki i włóż do osolonego wrzątku gotuj 10 minut, osącz. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni. Różyczki kalafiora zanurzaj w cieście, smaż na złoty koler. Osącz z tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !