Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik bez sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
żółtko jajek 5 szt.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka 3 szkl.
margaryna 1 kost.
masa
śmietana kwaśna 18%-3 duże op.
budyń śmietankowy 2 op.
cukier waniliowy
cukier 1 szkl.
aromat cytrynowy
białko 5 szt.
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: sernik bez sera

z podanych składników zagnieść kruche ciasto,połowę wyłożyć do wysmarowanej tortownicy,resztę schłodzić,białka ubić z cukrem na sztywno,śmietany wymieszać z cukrem waniliowym,aromatem i budyniami,dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać wylać na ciasto i upiec w piekarniku w 180st.ok.20min.na wierzch ciasta zetrzeć resztę i wstawić ponownie na 20min.wystudzić posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.02.2014 16:15
apetyczny sernik !
Ola1young 02.02.2014 12:51
ciekawy ten sernik
mirosława4 01.12.2012 15:20
tak się nazywa ponieważ jest bardzo podobny w smaku i wyglądzie:)
Renata22 01.12.2012 01:06
ciekawy;) a dlaczego nazywa się sernik?
Renata22 01.12.2012 01:05
ciekawy;) a dlaczego nazywa się sernik?
Renata22 01.12.2012 01:03
ciekawy;) a dlaczego nazywa się sernik?
Justyna/Dzastus 12.08.2012 20:12
moze byc bartdzo ciekawy
dorotka0000025 11.08.2012 14:15
pycha !
Motorek 27.02.2012 09:55
extra
Angelika10 27.12.2011 23:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak