Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane marchewki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 80 dag
pieczarki 30 dag
groszek 1 op
majonez 1/2 op
kremówka 100 ml
cebula 1 szt
ser żółty 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane marchewki z pieczarkami

Marchewki oczyścić zalać gorącą osoloną wodą ze szczyptą cukru i ugotuj. Osącz i wydrąż. Pieczarki i cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju przypraw solą i pieprzem. Jajka posiekaj.Marchewki napełnij pieczarkami, jajkami i osączonym groszkiem, posyp solą. Majonez i śmietanę wumieszaj ze szczyptą soli i pieprzu dodaj resztę pieczarek, cebuli, jajek oraz garść startego sera i wymieszaj. Włóż do formy ułóż marchewki posyp pozostałym startym serem i zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak