Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut z ananasem :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1/2 cytryny - sok
sól
pieprz mielony ( kolorowy )
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
sok ananasowy z puszki 1 szklanka
ananas 4 plastry
halibut 2 dzwonka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut z ananasem :

Zrobić marynatę z syropu, soku z cytryny, 1 łyżki oleju, szczypty soli i szczypty pieprzu .Zalać halibuta w pojemniku ( zamykanym ) i wstawić do lodówki na 2 godziny . Przewracać w tym czasie kilka razy . Wyjąć .Osuszyć . Rozgrzać na patelni porcję oleju. na gorącym smażyć na rumiano oprószonego mąką halibuta .W ostatniej fazie smażenia dodać masło .Zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple . A na patelnię położyć 2 plastry ananasa całe i 2 pokrojone w kostkę - posypane pieprzem i chwilę smażyć obracając na drugą stronę .Wlać 2 łyżki syropu z ananasa .Włożyć halibuta i chwilę ogrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 02.10.2011 23:42
Lubię połączenie ananasa z mięsem, więc pewnie i z rybą będzie ciekawie :)
moniczka1 02.04.2011 19:51
Pyszność!
ben-ka 29.12.2010 09:59
To musi być smaczna rybka:)
Henryka2 09.12.2010 20:38
Pyszność!
Justyna223 26.08.2010 20:21
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak