Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okruszkowy sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 200 g
brzoskwinie w puszce 1 op
gęsta śmietana 1 filiżanka
sok z cytryny 1 łyżka
esencja waniliowe
herbatniki 150 g
masło stopione 4 łyżki
cukier waniliowy 1 op
twaróg 600 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Okruszkowy sernik

Do stopionego w rondelku masła wsypać pokruszone herbatniki, mieszając podgrzrwać 2 minuty. Odłożyć 3 łyżki okruszkowego ciasta, resztę wysypać na dno tortownicy o średnicy 26 centymetrów i ugnieść lekko łyżką. Ubić mikserem 4 żółtka i 2 białka ze 170 gramami cukru pudru. Do zmielonego sera dodać masę jajeczną i cukier waniliowy. Całość miksować przez 5 minut. Wlać śmietanę, esencję i sok z cytryny.Wymieszać i wylać na okroszkowy spód. Przykryć kawałkami brzoskwiń. Ubić sztywną pianę z 2 białek i 30 gramami cukru pudru. Rozsmarować na owocach posypać ciasto resztą okruszkowego ciasta. Piec przez 30 minut na środkowym poziomie piekarnika w temperaturze 180 stopni lub 40 minut w prodiżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.09.2011 15:39
pyszne
kate.500 16.05.2011 09:33
to musi byc pysznosc...super
dorotka0000025 14.05.2011 09:57
dobre
romanrafal
romanrafal 14.05.2011 06:40
pyszny,super
eli82 13.05.2011 18:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak