Sposób przygotowania

bułkę namoczyć w mleku odcisnąć,ryby rozmrozić umyć i pokroić w kawałki skropić sokiem z cytryny i zemleć wraz z odciśniętą bułką,natkę pietruszki posiekać cebule obrać żółtą pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju dodać do masy rybnej,wymieszać z jajkiem i natką doprawić solą i pieprzem,formować płaskie kotlety obtaczać w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron,jabłko umyć obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach wraz z ogórkami,wymieszać z majonezem i pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulą,doprawić do smaku solą i cukrem,na każdy kotlet nałożyć porcję surówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !