Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli czerwone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10dag
żółtko jajek 1
buraki 15dag
ziemniak 1
masło 8dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3dag
mak 3łyżki
parmezan starty 4łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli czerwone

Z mąki,żółtka,soli i wody zagnieść ciasto ,wstawić na 20min do lodówki.Ziemniak i buraki ugotować na miękko ,zimne zmiksować na puree .W naczyniu rozgrzać 4dag masła ,dodac tarta bułke ,puree ,doprawić do smaku.Ciasto cienko rozwałkować ,wykroić małe krażki ,napełnić je farszem,zlepić.Ravioli ugotować .Podawac polane resztą masła ,posypane makiem i parmazanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak