Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka podzielić na 3 części . Lekko rozklepać tłuczkiem do mięs . Posolić i popieprzyć. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Na patelni średniej wielkości rozgrzac 2 łyżki masła i smazyć na rumiano drobno pokrojone pieczarki. Gsdy sa gotowe wsypać natkę, posolić i popieprzyć. Odsączyć z syropu gruszki i włożyc na patelnię koło pieczarek. Chwilę ogrzewać tak by gruszki nasiąkły smakiem pieczarek.
Na dużej patelni smazyć na gorącym oleju z 1 łyżką masła sznycle .
Podawać kładąc na kazdym sznyclu połówkę gruszki wypełnioną pieczarkami , a do tego młode ziemniaczki polane resztą pieczarek z tłuszczem .

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno spróbuje ten przepis, bo jedzenie na talerzu wyglada wysmienicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    rewelacyjny pomysł i fuzja smaków
  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają pysznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !