Sposób przygotowania

Ziemniaki mielę w rozdrabniaczu, dodałam mąkę i jajko i pół łyżeczki soli (może być trochę mniej). Boczek pokroiłam w paski i wytopiłam skwarki , posypując je przyprawą kebab-gyros. Odlałam nadmiar wytopionego tłuszczu. Zagotowałam wodę w garnku i troszeczkę ją osoliłam. Wrzuciłam jedną łyżkę ciasta ziemniaczanego, by sprawdzić czy się kluski nie rozgotowują (gdyby się rozgotowywały dosypuję więcej mąki do ciasta). Kładę łyżką ciasto na wodę i gotuję kluski ok 10minut. Gdy są dobre wyjmuję je na durszlak, podlewam zimną wodą by się nie sklejały i przekładam na patelkę do boczku. Dodałam łyżeczkę przyprawy do ziemniaków i podsmażyłam.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super apetycznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Zachęcający, warto spróbować.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo pyszny taki kluskowy obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Lubię takie kluchy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    dobre
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    podobają mi się -super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super-chyba się skuszę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    świetne te kluseczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    fajny przepis, cos nowego
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawe i bardzo smaczne danie, idealne pasuje do moich upodobań smakowych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !