Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami i wieprzowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
szczypiorek usiekany wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wieprzowina 1 gruby (pieczona)

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami i wieprzowiną

Pieczarki dowolnie pokroić. Usmażyć je na oleju z pokrojoną w kostkę cebulą, posolić. Jajka roztrzepać, doprawić solą i pieprzem, wylać na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, aż jajka się zetną. Delikatnie zsunąć na talerz. Na jednej połowie ułożyć usmażone pieczarki i pokrojoną w kostkę wieprzowinę. Delikatnie przykryć drugą połową. Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.03.2014 23:07
Pyszny omlet na śniadanie, zjadłabym.
pacpaw 06.01.2014 17:33
syte danie
Urszula5 20.05.2012 23:18
super taki na śniadanie
Betka 05.05.2012 08:15
mniam;)
cooleczka 16.03.2012 15:05
smaczny
Weronika_eM 20.07.2011 22:02
mniam,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak