Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać. Połączyć ją z mięsem mielonym. Dodać wyciśnięty czosnek, jajko, przyprawę do zup, bułkę tartą i pieprz. Wszystko wymieszać. Z mięsa formować niewielkie kotleciki. Każdy obtoczyć w mące. Podsmażyć je na oleju, na małym ogniu po obu stronach. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. W naczyniu ułożyć kotleciki. Śmietanę wymieszać z serem startym na tarce o małych oczkach. Zalać tym kotleciki. Zapiekać przez 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ależ to musiało być dobre.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    świetne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !