Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w occie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
woda 1 litr
ocet 10 % 1/2 litra
cukier 1 kg
cynamon wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w occie

Śliwki wypestkować. Wodę,ocet i cynamon zagotować i zalać tym śliwki. Odstawić na ok.24 godziny. Po tym czasie zlać zalewę, zagotować ją i znowu zalać nią śliwki. Cały proces powtórzyć 3 razy. Na koniec zalewę wylać, a śliwki przełożyć do słoików i zasypać cukrem. Słoiki pasteryzować nie dłużej niż 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 09.08.2011 22:27
pyszne
Małgorzata113 13.05.2011 11:04
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak