Sposób przygotowania

Letnią margarynę utrzeć z cukrem (pozostawić trzy łyżki cukru), dodając kolejno pięć jajek i jedno żółtko, a następnie (po jednej łyżce) mąkę. Dodać sok (pozostawić trzy łyżki) i skórkę pomarańczową, wyrobić na jednolite ciasto, przełożyć do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) na około 40 minut. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, ubijać dalej, dodając cukier waniliowy i cukier wymieszany z pozostałym sokiem. Sztywną pianą przybrać tort i posypać posiekaną skórką pomarańczową. Wstawić do piekarnika na kolejne 5-10 minut tak, aby piana nabrała jasno-słomkowego koloru.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny torcik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajny torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !