Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po gruzińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 750 g
cebula 3 szt
jajko 8 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa do smaku
papryka czerwona 3 szt
sól do smaku
bazylia do smaku
koperek do smaku
natka pietruszki do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po gruzińsku

Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, następnie zanurzyć w zimnej wodzie i obrać ze skórki. Pokroić na małe kawałki.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki, dodać do cebuli razem z pomidorami i dusić do czasu, gdy masa zgęstnieje. Doprawić do smaku solą, mieloną papryką i czosnkiem. Jajka ubić jak na omlet z łyżeczką wody, solą i mieloną papryką. Masę jajeczną wylać na uduszone jarzynki i smażyć pod przykryciem na małym ogniu, dopóki jajka się nie zetną. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.05.2011 14:24
wow
Ewa111 24.05.2011 18:30
ciekawe danie i trochę egzotyczne
RenataZ-et 16.05.2011 23:27
świetny pomysł
szyba 13.05.2011 11:21
świetne
suzana 13.05.2011 10:22
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak