Sposób przygotowania

Obie mąki przesiewamy do miski razem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Margarynę o temp. pokojowej miksujemy z cukrem i żółtkami z jajek. Gdy będzie jednolita konsystencja to dodajemy olej i ocet oraz mąkę. Z białek ubijamy pianę i drewnianą łyżką łączymy z pozostałą masą.

Formę smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wypełniamy ciastem.Pieczemy w 180 C około 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zawsze się zastanawiałam nad tym dodatkiem wapnia...ciekawe czy to faktycznie zdrowe i działa, czy tylko taki chwyt marketingowy...ale babka świetna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Pyzo, tak do końca nie wiem jak to z tym jest, ale przypuszczam, że producent nie może bezpodstawnie umieszczać takiej informacji na opakowaniu, więc coś w tym jest :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !