Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Super rolada

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 5 szt
mąka 1 szklanka
olej słonecznikowy 1 szklanka
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Super rolada

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i jeszcze ciepłe przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Dodać trzy surowe jajka, doprawić do smaku i dodać tyle mąki, aby powstało elastyczne ciasto. Pozostałe jajka ugotować na twardo i drobno posiekać. Cebule drobno pokroić, zeszklić na tłuszczu, dodać dokładnie umyty i osuszony szpinak, posiekane jajka ugotowane na twardo i posiekaną zieleninę. Doprawić do smaku. Ciasto ziemniaczane rozwałkować na długość blachy do pieczenia, smarować farszem ze szpinaku i ostrożnie zwijać w roladę. Ułożyć na natłuszczonej blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C). Piec około 45 minut do chwili, gdy ciasto nabierze jasnozłotego koloru. Podawać na gorąco z dodatkiem pikantnej surówki lub sałatki z pomidorów.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 22.07.2011 13:11
fajna
Ania67 21.06.2011 14:52
zgadzam się
anja3107 14.05.2011 15:08
no super super ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak