Sposób przygotowania

Do garnuszka wsypujemy czekoladę dodajemy masło i zalewamy 1,5 łyżki wody i wstawiamy do garnka z wrzącą wodą,mieszamy aby czekolada się rozpuściła,następnie dodajemy ubite z cukrem żółtka stale mieszając.Gdy masa będzie zupełnie jednolita zestawienia z ognia i mieszamy z ubitą z białek pianę.Odkładamy kilka łyżek kremu do dekoracji i wstawiamy do lodówki.Prostokątną formę smarujemy masłem i wykładamy boki i dno biszkoptami, resztę biszkoptów moczymy w kawie.Przekładamy w formie warstwami krem czekoladowy i nasiąknięte kawą biszkopty.Wstawiamy do lodówki na całą noc aby całość zastygła.Po wyjęciu z formy smaryjemy wierzch zostawionym kremem i posypujemy czekoladą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno pyszny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !