Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik z biszkoptów w czekoladzie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada w proszku 85 gram
masło 35 gram
jajko 3 szt
cukier 20 gram
Biszkopty 20 szt
czekolada starta do dekoracji
kawa 1 (mocna, posłodzona)

Przepis i sposób przygotowania na: torcik z biszkoptów w czekoladzie

Do garnuszka wsypujemy czekoladę dodajemy masło i zalewamy 1,5 łyżki wody i wstawiamy do garnka z wrzącą wodą,mieszamy aby czekolada się rozpuściła,następnie dodajemy ubite z cukrem żółtka stale mieszając.Gdy masa będzie zupełnie jednolita zestawienia z ognia i mieszamy z ubitą z białek pianę.Odkładamy kilka łyżek kremu do dekoracji i wstawiamy do lodówki.Prostokątną formę smarujemy masłem i wykładamy boki i dno biszkoptami, resztę biszkoptów moczymy w kawie.Przekładamy w formie warstwami krem czekoladowy i nasiąknięte kawą biszkopty.Wstawiamy do lodówki na całą noc aby całość zastygła.Po wyjęciu z formy smaryjemy wierzch zostawionym kremem i posypujemy czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 20.10.2011 21:02
smaczny
Rogalik 27.09.2011 18:32
super
irenka 13.05.2011 12:18
na pewno pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak