Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły z papryką i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt.
zielona papryka 1 szt.
ser feta 1 op.
jogurt bałkański 1 op.
majonez 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły z papryką i fetą

Brokuł myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Dzielimy na różyczki i układamy na talerzu. Fetę kroimy w małą kostkę. Układamy na brokule. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w cienkie plasterki. czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem, czosnkiem i mieloną papryką. Chłodzimy ok. 30 min. Sałatkę polewamy sosem. Oprószamy ziołami i dekorujemy papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.01.2014 07:49
pyszne witaminki
m1monika 28.08.2013 08:25
smaczna kolacja :-)
Dorota37 29.12.2012 08:54
lubię sałatki z fetą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak