Sposób przygotowania

Brokuł myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Dzielimy na różyczki i układamy na talerzu. Fetę kroimy w małą kostkę. Układamy na brokule. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w cienkie plasterki. czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem, czosnkiem i mieloną papryką. Chłodzimy ok. 30 min. Sałatkę polewamy sosem. Oprószamy ziołami i dekorujemy papryką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    lubię sałatki z fetą
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna kolacja :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne witaminki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !