Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 20 dag
cukinia 2 szt.
rzodkiewka 1 pęczek
cebula 2 szt.
pomidor 2 szt.
olej
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z cukinią

Makaron gotujemu al dente w lekko osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Rzodkiewki i cukinie myjemy i osuszamy. Cebule obieramy. Cukinie i cebule kroimy w półplastry, a rzodkiewkę w talarki. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry.
Cebule szklimy na rozgrzanym oleju. Nasrępnie wsypujemy rzodkiewkę, mieszamy, a gdy zrobi się różowa, dodajemy cukinię. Szklimy. Wkładamy pomidory i dusimy ok. 5 min. Doprawiamy solą, pieprzem i maggi. Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 09.12.2012 10:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak