Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z białym winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 szt
olej słonecznikowy 1/4 szklanki
wino białe 3/4 szklanki
woda 1/2 szklanki
cebula 1 szt
cukier szczypta
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
śledzie 50 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z białym winem

Śledzie oczyszczamy moczymy i filetujemy i układamy w słoiku.Wino gotujemy z wodą przyprawami i szczyptą cukru i studzimy i zalewamy filety.Cebulę obieramy kroimy w plastry sparzamy wrzątkiem i płuczemy zimną wodę i dodajemy do śledzi.Cytrynę myjemy sparzamy wrzątkiem i kroimy w plasterki i przykrywamy nimi śledzie.Słoik dokładnie zakręcamy i odstawiamy do lodówki na 3 dni.Fajny dodatek do ziemniaków gotowanych w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.07.2012 10:56
pycha
Ewelina47 12.11.2011 13:30
lubię śledzie i winko też

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak