Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyki piętrowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 50dag
ser salami 15dag
jajko 5
natka pietruszki 2łyzki
olej 4łyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyki piętrowe

Mięso umyć,osączyć,oczyścić z błon ,pokroić na 5plastrów i lekko zbić tłuczkiem.Usmażyć na 2łyżkach oleju z obu stron zrumienić.Befsztyki posolić,popieprzyć i przełożyć do żaroodpornego naczynia .Na każdym kawałku mięsa położyć plasterek sera .Naczynie przykryć i wstawić do gorącego piekarnika.Na pozostałym oleju usmażyć jajka sadzone .Befsztyki przełożyć na półmisek ,na każdym ułożyć jajko sadzone i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

byMJ 11.09.2011 01:05
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak